Het enige dat jammer is dat de tijd zo snel voorbij gaat als we samen zijn

Het verhaal van Willem & Jacques

Jacques en Willem hebben elkaar 4 jaar geleden ontmoet en zien elkaar sinds toen ongeveer eens per 14 dagen. Jacques komt dan vaak bij Willem over de vloer. Hij is erg betrokken bij Willem thuis en bemoeit zich ook wel met het een en ander. Zo kletsen ze veel en probeert Jacques daarbij Willem aan te sporen om actie te ondernemen, om niet de hele dag stil te zitten, maar proberen wat te gaan doen.

Als het mooi weer is gaan de twee uit vissen. Vooral Willem vindt dit fantastisch. Dat komt omdat hij vroeger aan zeevissen heeft gedaan. De twee kletsen tijdens het vissen  ‘als mannen onder elkaar’. Willem valt veel in de herhaling, waardoor hij soms  wel drie keer hetzelfde verhaal vertelt. Dit vindt Jacques helemaal niet erg.

Jacques hecht veel waarde aan de band die hij heeft met Willem. “Het Maatjesschap is echt uitgebloeid tot een vriendschap. Willem is echt een vriend van mij geworden. Ik ga altijd met veel plezier naar Willem toe en met hem op pad. Het is fijn om samen te kletsen en dingen te ondernemen.

Ook Willem beschouwt de band tussen hem en Jacques als een echte vriendschap. Bovendien beseft Willem heel goed dat hij zonder Jacques niet ver zou komen. “Hij is echt een leuk Maatje. Als ik Jacques niet had gehad, dan had ik nu niet zo gezellig kunnen vissen. Het enige dat jammer is dat de tijd zo snel voorbij gaat als we samen zijn.