Haar nagels wil ze graag in een vrolijk kleurtje laten lakken, want dat weerspiegelt haar persoonlijkheid

Het verhaal van Sharon

De 17-jarige Sharon is zwakbegaafd en heeft autisme. Zij wil heel graag haar horizon verbreden, zodat ze haar moeder niet met alles lastig hoeft te vallen, met wie ze nu alles onderneemt. Verbaal is Sharon enorm sterk en aan haar uiterlijk zie je niet dat ze een beperking heeft, maar Sharon heeft een gedachtegang van een 7-jarige. Ze volgt speciaal onderwijs op een school die ver weg gelegen is, waardoor het lastig is om leeftijdsgenootjes te leren kennen in de buurt.

Haar angst om alleen op pad te gaan, weerhoudt haar van zelf dingen ondernemen. Hier volgt ze nu wel een training voor. Ze gaat stappen vooruit, maar toch is een Maatje wel een must om haar verder te helpen. Het is belangrijk voor haar om te leren omgaan met tegenslagen. Het liefste wil ze winkelen, een terrasje pakken, nagels doen of naar de kapper. Ze wil leren hoe het is om een vriend of vriendin te hebben, haar horizon verbreden.

Sharon is veel met haar nagels bezig. Omdat ze van zichzelf korte nagels heeft – wat ze niet mooi vindt – plakt ze altijd nepnagels op. Maar, dat is zeker geen top-uitkomst, want die vallen er na twee dagen alweer af. Het lijkt haar ge-wel-dig om eens naar een nagelsalon te gaan en daar acrylnagels te laten zetten. Dat schijnt helemaal het einde te zijn. De nagels wil ze graag in een vrolijk kleurtje laten lakken, want dat weerspiegelt haar persoonlijkheid. Ze is een vrolijke meid!

De oproep van Sharon
De 17-jarige Sharon is zwakbegaafd en heeft autisme. Hierdoor volgt ze speciaal onderwijs, ver weg van haar huis. Dit maakt het moeilijk om vrienden te maken in de omgeving. Ze doet nu alles met haar moeder, maar zou graag winkelen, nagels lakken of andere leuke dingen doen met een Maatje wat meer van haar eigen leeftijd. Ben jij het nieuwe Maatje van Sharon?

Vind ook een maatjesproject bij jou in de buurt.