Ja, ik heb interesse!

Ik ben nog nooit naar een concert geweest

Het verhaal van Serge

De 19-jarige Serge heeft de ziekte van Duchenne. Door deze spierziekte zit hij in een rolstoel, wat het moeilijk voor hem maakt om erop uit te gaan. Terwijl hij graag dingen zou willen ondernemen die zijn leeftijdsgenoten ook doen. Vorig jaar heeft het oproepje van Serge hem helaas geen maatje opgeleverd, daarom doet hij nu een nieuwe poging!

Serge is een rustige en verlegen jongen die niet veel uit zichzelf praat. Momenteel volgt hij een vwo-studie op de vavo, nadat twee eerdere studies hem niet echt bevielen. Doordeweeks krijgt hij elke dag verzorging. Diegene helpt hem ’s ochtends uit bed te komen en klaar te maken. Omdat hij zijn rolstoel zelf kan besturen, gaat hij af en toe naar het dorp, maar voor verdere tripjes heeft hij hulp nodig.

Zo wil Serge vooral heel graag naar een festival of een concert. Dat heeft hij nog nooit gedaan. Het liefst ziet hij de band Kensington een keer live spelen!

De oproep van Serge
Serge zoekt een leeftijdsgenootje waarmee hij op pad kan gaan. Iemand die het voortouw neemt bij uitstapjes en ook van een muzikaal optreden houdt, maar die ook zou willen meedenken over zijn studiekeuze. Word jij zijn maatje?