Ja, ik heb interesse!

Ik wil graag andere mensen redden en helpen.

Het verhaal van Samuel Asefaw

De 18-jarige Samuel is twee jaar geleden gevlucht vanuit Eritrea. Hij woont nu in een AZC in Arnhem, samen met zijn moeder. Het is van jongs af aan al zijn grote droom om doktersassistent te worden. Hij spreekt inmiddels prima Nederlands en begint in september 2018 met een niveau-1 mbo-opleiding tot verkoper. Op deze manier wil hij zich opwerken naar de niveau-4 opleiding tot doktersassistent. Hij zoekt een Maatje om hem hier op te helpen voorbereiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het helpen met het leren van wat medische basiskennis, maar ook met zijn Nederlandse taalvaardigheid en het begrijpen van de Nederlandse cultuur.

Samuel zijn vluchtverhaal is een ingrijpende gebeurtenis geweest in zijn leven. Hij praat er wel makkelijk over. Hij is vanuit Eritrea gelopen naar Sudan en vanuit daar is hij met de auto naar Libië gereisd. Vanuit Libië heeft hij Europa bereikt met de boot. “Vooral de grensgebieden waren erg heftig, veel andere vluchtelingen werden doodgeschoten door soldaten. Ik heb ook veel mensen dood langs de weg zien liggen”, aldus Samuel.

Vlak na zijn aankomst in Nederland, is Samuel erg ziek geworden. Hij  liep de bacterie TBC (tuberculose) op en heeft naar eigen zeggen twee maanden ‘geslapen’ in een ziekenhuis. Vanaf jongs af aan wilde hij al doktersassistent worden, maar door zijn opname is hij nog meer geïnspireerd om deze droom na te jagen.

Het verhaal van Samuel Asefaw:
De 18-jarige Samuel vluchtte twee jaar geleden uit Eritrea. Na een lange, heftige vlucht kwam hij in Nederland aan. Hij leert nu Nederlands en begint dit schooljaar op het MBO 1. Hij wil dolgraag doktersassistent worden en zoekt een Maatje die hem daarbij kan helpen. Ben jij het medische Maatje voor Samuel, meld je snel aan!