Saskia is mijn moeder, mijn zus, mijn vriendin en mijn alles.

Het verhaal van Rahel en Saskia

Een paar jaar geleden vluchtte de 18-jarige Rahel vanuit Eritrea naar Nederland. Ze moest daarbij al haar familieleden achterlaten. In Nederland staat Rahel er daarom alleen voor. En als alles nieuw voor je is, kun je wel wat hulp gebruiken. Omdat ze beter Nederlands wilde leren en meer over de cultuur te weten wilde komen, kwam Rahel terecht bij Buddy to Buddy. Daar werd ze tijdens een matchingsdiner voor de duur van vier maanden aan Saskia gekoppeld. Dat was tenminste de bedoeling. 

Saskia is 43 jaar en heeft een man en drie kinderen. Ze werkt in de zorg en is dan ook een heel zorgzaam persoon. Toen haar man zich had aangemeld als vrijwilliger bij Buddy to Buddy, is Saskia ook meegaan naar het matchingsdiner. Het klikte meteen met Rahel en sindsdien zijn ze maatjes. Saskia helpt haar met de Nederlandse taal en zaken als school en de post. Rahel komt ook regelmatig bij Saskia over de vloer om mee te eten of gewoon voor de gezelligheid.

Inmiddels zijn ze anderhalf jaar verder en nog steeds maatjes. Ze zijn enorm hecht en Saskia ziet Rahel echt als familie. Ze is een beetje haar vierde kind. Rahel heeft een enorme steun aan Saskia. Ze beschouwt haar als haar Nederlandse moeder en zou niet weten wat ze zonder Saskia moest. De vrouwen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Die geplande vier maanden zouden zomaar eens vier jaren kunnen worden!