Ik denk dat we er allebei wat aan hebben. Het geeft mij voldoening en hij is er even lekker uit.

Het verhaal van Peter en Henk

Een aantal jaar geleden kreeg Peter van de kerk de vraag of hij zich wilde inzetten voor dementerende ouderen in de gemeente. Om meer te weten te komen over dementie, heeft zich toen eerst aangemeld voor een driedaagse cursus van Welzijn Barneveld. Na de cursus werd hij gekoppeld aan Henk. Die lijdt aan vasculaire dementie, waardoor hij de laatste tijd zowel mentaal als fysiek steeds sneller achteruitgaat. Omdat lopen lastiger wordt, komt Henk niet zo makkelijk meer het huis uit. 

Maatjes Henk en Peter zien elkaar om de twee weken op woensdag. Ze zijn allebei dol op de natuur. Omdat Henk midden in een prachtig bosgebied woont, wandelen ze vaak in het bos en spotten ze vogels. Daar kunnen ze ook uren over praten. Net als over de andere hobby van Henk: kunst. Ter afwisseling nemen ze het ook geregeld tegen elkaar op met schaken.  

Henk vindt het vooral fijn dat hij een maatje heeft waarmee hij zijn passie kan delen en eens in de zoveel tijd de natuur kan opzoeken. Zelf zou hij er niet zo snel op uit gaan. Wat voor Peter begon als hulpvraag van de kerk, is uitgegroeid tot iets waar hij veel voldoening uit haalt. Hij vindt het fijn om daadwerkelijk iets voor een ander te kunnen betekenen. En dat hij nu veel meer over vogels weet, is mooi meegenomen!