Ja, ik heb interesse!

De jongens willen weer muziek maken met iemand

Het verhaal van Sem, Patrick & hun huisgenoten

In Harderwijk woont een groep van acht jongens tussen de 14 en 28 jaar. Ze zitten op een woongroep van Careander, omdat ze allemaal een (zware) vorm van autisme hebben in combinatie met gedragsproblematiek. Hier krijgen ze regels en structuur; iets dat ze echt nodig hebben.

Vijf jongens zijn op hoger niveau en kunnen redelijk goed communiceren. Drie jongens communiceren helemaal niet – behalve aan de hand van plaatjes. Iets waar de voltallige groep goed op reageert, is muziek. De klanken hebben veel impact en zorgen ervoor dat ze hierop reageren. Voorheen was er een muzikale begeleider werkzaam die regelmatig een muziekavond organiseerde. Hij speelde dan gitaar en zong samen met de jongens. Helaas werkt hij inmiddels niet meer op de woongroep. 

Hoewel er niemand meer is om muziek te maken, zijn de instrumenten nog gewoon aanwezig: een drumstel, triangel, djembés en een piano. De groep zoekt dan ook een muzikaal maatje. Iemand die wat liedjes kan begeleiden en een paar jongens de basisbeginselen wil leren. Zo wil de 22-jarige Patrick graag leren drummen, terwijl Sem tot rust komt dankzij de klanken van een piano. 

De oproep
De woongroep in Harderwijk zoekt een muzikaal maatje voor acht autistische jongens tussen de 14 en 28 jaar. Iemand die duidelijk en direct is, structuur kan opleggen en affiniteit heeft met de doelgroep.