Ja, ik heb interesse!

De late diagnose autisme was een eyeopener; een verklaring voor waarom hij moeite had met sociaal contact

Het verhaal van Mark te Grotenhuis

De 25-jarige Mark is licht autistisch, waardoor het voor hem lastig is om contacten te leggen en te onderhouden. Hij werkt fulltime als elektromonteur en is daarnaast heel actief bezig met drummen in een drumband. Hier heeft hij dan ook wel leuke kennissen, maar dit zijn toch niet echt goede vrienden. Dit vindt hij jammer en daarom wil hij graag een Maatje. Nu zit Mark in zijn vrije tijd veel binnen. Hij woont bij zijn ouders, samen met zijn broertje. In de garage staan instrumenten waar hij en zijn broertje op oefenen met muziek maken en verder is Mark vaak druk met zijn modeltreinen.

De diagnose autisme kreeg Mark pas in oktober van 2017. Het was voor hem een soort eyeopener waardoor hij beter kon verklaren waarom hij zoveel moeite heeft met het aangaan van nieuwe contacten. Dat zit ‘m vooral in zijn onzekerheid en doordat Mark geen idee heeft waar hij het dan over moet hebben. Een gesprek gaande houden is moeilijk voor hem. Tijd dus om nieuwe mensen te leren kennen en zijn netwerk uit te breiden!

De oproep van Mark:
Mark zoekt een lekker sociaal Maatje die leuke activiteiten met hem wil ondernemen. Naar de kroeg gaan vindt Mark niet zo, maar graag gaat hij samen fietsen, wandelen, naar de bioscoop en dagjes uit. Word jij het nieuwe Maatje van Mark?