Ja, ik heb interesse!

Alleen in het water kan ik me bewegen en voel ik me vrij

Het verhaal van Marianne

Marianne is 69 jaar. In haar jonge jaren stond ze vol in het leven en had ze verschillende functies, die ze allemaal met dezelfde gedrevenheid bekleedde. Zo was ze onder andere producer bij de televisie, reisleidster, stewardess en tandartsassistente. Tot ze rond haar 30e lichamelijke klachten begon te krijgen. Ze wist toen nog niet dat dit een keerpunt in haar leven zou betekenen. Na een lange periode van onderzoeken werd namelijk de spierziekte MS geconstateerd. De jaren erna ging het gestaag achteruit en sinds haar 50e zit Marianne in een rolstoel. Inmiddels heeft ze een gevorderd stadium van MS en kan ze zich nauwelijks bewegen.

Behalve in het water! Dan kan Marianne zich vrij bewegen en voelt ze zich heerlijk. Elke dinsdag neemt haar verpleegkundige haar mee naar De Meerkamp in Amstelveen. Daar zwemt Marianne in een speciaal doelgroepenbad. Om haar MS-klachten tegen te gaan is het verstandig om twee keer in de week te zwemmen.

De oproep van Marianne:

Marianne wil ook op vrijdagmiddag gaan zwemmen. Daarom is ze via Vrijwilligerscentrale Amstelland op zoek naar een Maatje dat Marianne en haar rolstoel met de auto naar het zwembad kan brengen. Het liefst een vrouw, want ze heeft ook hulp nodig bij het omkleden. Zwem je mee? Dat zou Marianne helemaal fantastisch vinden!