Margreet is onze reddende engel. Ik noem haar wel eens Rafi’s pleegmoeder.

Margreet is onze reddende engel. Ik noem haar wel eens Rafi’s pleegmoeder.

Rafi is 13 jaar. In zijn jeugd zijn z’n ouders veel ziek geweest. Hij bracht meer tijd met hen door in ziekenhuizen dan thuis. Zelf is Rafi allergisch voor huismijt. Omdat het lang duurde voordat ze daar achterkwamen, was hij vaak ziek. Door deze omstandigheden zat Rafi veel binnen. Hij vond het moeilijk om zijn ouders los te laten en had daardoor weinig vriendjes. 

Margreet is 56 en is via Humanitas het maatje geworden van Rafi en van Damon. Want ook deze 15-jarige jongen zat vrijwel altijd binnen. Margreet heeft haar eigen outdoorbedrijf waar ze de twee jongens één keer in de twee weken mee naartoe neemt. Meestal afzonderlijk van elkaar. Dan zijn ze lekker actief bezig zijn, zodat ze niet de hele dag tv kijken of gamen achter de computer. Daarnaast helpt Damon Margreet ook wel eens bij het outdoorbedrijf. 

Margreet vindt het leuk om de jongens een andere manier van leven te laten zien. Ze is blij dat ze iets voor ze kan betekenen. Rafi en Damon krijgen niet alleen extra lichaamsbeweging, ze bouwen ook meer zelfvertrouwen op. De moeder van Rafi ziet haar zoon socialer worden. En Damon voelt zich zo op zijn gemak met Margreet, dat ze als familie voor hem voelt. Voor de jongens is Margreet een reddende engel.