We doen samen gezellige dingen, maar ik kan ook m’n verhaal bij haar kwijt.

Het verhaal van maatjes Rianne en Annelies

Rianne is 29 en heeft een licht verstandelijke beperking. Omdat ze wat moeite heeft met sociale contacten en structuur, woont ze begeleid op een woongroep. Daar heeft ze het heel fijn, maar ze miste tegelijkertijd een maatje om leuke dingen mee te doen en lekker te kletsen. Via Careander werd ze daarom tien maanden geleden gekoppeld aan de 26-jarige Annelies. Die zag via Facebook een oproep voor vrijwilligerswerk voorbijkomen waar ze op reageerde. Nu doen de maatjes één keer per maand samen iets leuks.

Rianne en Annelies houden allebei van echte meidendingen. Rianne is een enorme zoetekauw, dus taarten bakken is een favoriete bezigheid. Ondertussen kletsen ze over van alles en nog wat. Bijvoorbeeld over het vriendje dat Rianne sinds een paar maanden heeft. Soms nemen de meiden samen een lekker gezichtsmaskertje of halen ze in de zomer een ijsje om de hoek. 

Rianne geniet met volle teugen van de bezoekjes van Annelies. Ze hebben het gezellig en lachen samen wat af. Ze is ook heel blij dat ze af en toe haar twijfels of vragen kwijt kan. Op dat soort momenten biedt Annelies graag een luisterend oor en geeft ze Rianne advies. En dat blijft ze ook graag doen: “Ik vind het leuk en ik vind ook wel dat je dit echt voor een langere tijd moet doen. Je bouwt toch een band op. Het is fijn om iets te kunnen betekenen voor een ander!”