Dat ik er voor haar ben, dat is waar het om gaat. Er zijn; dat is al genoeg.

Het verhaal van maatjes Els en Nelleke

Els is een 61-jarige rasechte Amsterdamse. Door een moeilijke jeugd raakte ze verslaafd aan drugs en leefde ze een tijd op straat. Tot ze een jaar of vijftien geleden besloot om haar leven weer in eigen hand te nemen. Met ups en downs heeft Els nu haar leven weer aardig op de rails. Als ervaringsdeskundige geeft ze nu ook voorlichting aan jongeren. Els is ontzettend vrolijk. Ze probeert het leven zo positief mogelijk te benaderen en blijft aan zichzelf werken.

41-jarige Nelleke is een succesvolle ondernemer in de zakelijke Mediation-sector, getrouwd en moeder van drie kinderen. Een aantal jaren geleden zag zij op een ochtend daklozen in de rij staan voor een kop koffie bij de ingang van het daklozencentrum. Hierdoor werd zij geraakt en besloot om iets terug te geven aan haar medemens. Toen ze zich als vrijwilliger aanmeldde bij De Regenboog Groep, werd Nelleke het maatje van Els.

Els en Nelleke zien elkaar 2 uur in de week. Dan kijken ze samen televisie, kletsen wat of gaan lekker shoppen. Het kan ook zo zijn dat Nelleke meegaat als Els bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet. Nelleke is voor Els een soort rolmodel. Iemand die haar inspireert wat van het leven te maken. Els heeft zelfs de ambitie om ook een maatje te worden!