Ja, ik heb interesse!

Klagen, dat moet ik niet. Ik ben namelijk altijd positief

Het verhaal van Loes

Loes Vrolijk van 77 doet haar naam eer aan. Ze is namelijk altijd vrolijk. Toch heeft Loes ook momenten waarop zij zich minder goed voelt. Loes is namelijk veel alleen. Haar man is jaren geleden overleden, de relatie die ze daarna kreeg liep stuk en haar kinderen zijn druk of wonen op redelijke afstand. “Ik zie vooral op tegen de weekenden. Doordeweeks heb ik nog wel eens afspraken en dingen te doen, maar de weekenden kunnen enorm lang duren,” legt ze uit. Soms voelt Loes zich dus eenzaam. Om haar eenzaamheid tegen te gaan en nog wat bij te kunnen dragen, wil ze graag vrijwilligerswerk doen. Loes: “Gewoon af en toe langsgaan bij eenzame mensen die een potje willen kaarten of samen willen breien of gewoon een kopje koffie drinken lijkt me gezellig. En dan kan ik ook wat voor een ander doen.” 

Alleen is er één probleem: Loes heeft geen computer, internet of e-mail. Hierdoor is het moeilijk in contact komen met eenzame mensen en vrijwilligerswerk vinden. Ze heeft wel eens een briefje opgehangen in de supermarkt, maar daar kwam geen reactie op. Nu zoekt Loes dus een Maatje die haar kan helpen bij het vinden van eenzame mensen voor wie ze zelf vrijwilligerswerk kan doen. Daarnaast zou ze het heel fijn vinden om af en toe een stukje te gaan fietsen op haar elektrische fiets. Dat kan ze wel alleen, maar daar vindt ze helemaal niks aan. Ideaal zou het dus zijn als ze iemand in de buurt vindt met wie ze af en toe een rondje kan fietsen. Zelf is Loes dol op breien, spelletjes spelen en kaarten.

De oproep van Loes: 
Iedere week ziet de 77-jarige Loes op tegen haar lege weekenden. Haar man overleed jaren terug, haar kinderen wonen ver weg en verder heeft ze niet veel sociale contacten. Daar ziet ze graag verandering. Het liefste zou Loes anderen helpen als vrijwilliger, maar zonder computers zijn hulpvragers moeilijk te vinden. Dus zoekt Loes nu een maatje die haar kan helpen met het vinden van vrijwilligerswerk.