Wij noemen Kees en Loes opa en oma, ze zijn lief en doen veel voor ons.

Het verhaal van Kaya en Aiden & Kees en Loes

Kaya en Aiden zijn broers van elkaar. Kaya is met zijn 12 jaar de oudste van het stel. Hij heeft onder andere ADHD. Hij is brutaal, prikkelbaar en heeft een laag zelfbeeld. De elfjarige Aiden is autistisch en heeft PDD NOS. Hoewel hij iets rustiger is, kan het vaak botsen tussen de twee broers. Hun ouders hebben hun handen vol aan de kinderen. En ze hebben het al zo druk, want moeder Natasja heeft twee banen en haar man is hard aan het werk als bouwvakker.

De kinderen van de 57-jarige Kees en 68-jarige Loes zijn al volwassen. Kees en Loes hebben altijd de droom gehad om iets te kunnen betekenen voor kinderen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Toen ze een reclame op televisie zagen, besloten ze zich in te schrijven voor vrijwilligerswerk. Door MEE & de Weering werden ze 3,5 jaar geleden gekoppeld aan Kaya en Aiden. Die woonden toevallig in dezelfde straat. Een keer in de twee weken zien ze elkaar zeker. Dan gaan ze samen een dagje weg, bijvoorbeeld naar de dierentuin of een eindje varen.

Kees en Loes zijn er niet alleen voor de kinderen, ze helpen de ouders ook aan een verdiende adempauze. Na 3,5 jaar zijn ze eigenlijk geen maatjes meer, maar familie van elkaar geworden. Zo zijn Kees en Loes altijd welkom tijdens de feestdagen en nodigen ze elkaar graag uit voor een etentje. Ze betekenen ontzettend veel voor elkaar. Kees en Loes zien Kaya en Aiden als hun eigen kinderen en zijn trots op de groei die de jongens doormaken. En de echte ouders van Kaya en Aiden? Die wilden altijd al een grote familie hebben. Dus die kunnen ook niet meer zonder “opa en oma”!