Ja, ik heb interesse!

Ik zou zo graag weer eens lekker willen shoppen

Het verhaal van Josje

De 54-jarige Josje kampt al sinds haar 18e met heftige depressies. Ze kent goede en slechte jaren. Door haar depressies heeft ze last van pleinvrees en durft ze niet zomaar de stad in te gaan. Josje heeft al drie jaar geen nieuwe kleren gekocht, terwijl ze winkelen altijd zo leuk vond. Ze zoekt iemand die wil helpen om haar angst te overwinnen.  

Als kind had Josje al een laag zelfbeeld en werd ze veel gepest. Toen ze kinderen kreeg, ging het een tijdje goed. “Want als je kinderen hebt, kun je alleen ’s avonds depressief zijn”, zegt ze zelf. Nu haar kinderen uit huis zijn, voelt Josje zich alleen. Ze heeft een kleine sociale kring en wil daarom graag in contact komen met een maatje. Van haar maatje – het liefst een rustige vrouw met levenservaring – verwacht Josje vooral gezelligheid: “Een beetje lucht, gewoon leuke gesprekken en niet van die hulpverleningspraatjes.”

De oproep van Josje:
Dingen die ze graag zou willen doen met een maatje zijn samen koffie drinken, wandelen, kletsen en winkelen. Ze is al jaren niet meer in een kledingwinkel geweest en wil dolgraag weer eens gaan shoppen. Help jij haar over die drempel heen?