Ja, ik heb interesse!

Een maatje om nieuwe plekken mee te bezoeken

Het verhaal van John

De 47-jarige John is volledig blind. Toen hij als baby in een couveuse lag, kreeg hij te veel zuurstof en zijn z’n oogzenuwen afgestorven. Hier laat hij zich echter niet door uit het veld slaan. John werkt namelijk als fietsenmaker. Maar natuurlijk beperkt zijn blindheid hem regelmatig. Vooral om op plekken te kunnen komen waar hij nog nooit geweest is. Daarom zoekt hij een maatje waarmee hij op pad kan gaan.

John doet zijn werk als fietsenmaker volledig op zijn gevoel. Af en toe ‘leent’ hij de ogen van een collega, maar verder kan hij alles zelf. Want plekken waar hij vaak komt, kent John inmiddels als zijn broekzak. De route naar de supermarkt, zijn werkplek en zijn eigen huis; geen enkel probleem!

Toch beperkt zijn blindheid hem wel regelmatig. Nieuwe locaties bezoeken kan hij niet alleen. Dat is te gevaarlijk. John moet een route minstens tien keer lopen, wil hij ieder detail in de weg en de omgeving uit zijn hoofd kunnen leren. Er moet dus altijd iemand mee om hem te helpen. Voorheen deed John dit samen met zijn moeder, maar zij is overleden.

De oproep van John
Daarom zou hij graag een ‘ontspannen’ maatje vinden (man of vrouw) met wie hij zo nu en dan nieuwe plekken kan ontdekken en ritjes kan maken op de tandem. Het lijkt hem fantastisch om eens naar het strand bij Hoek van Holland te gaan, of naar een open dag van Defensie. Zou jij graag met John op pad willen?