Ja, ik heb interesse!

Samen kaarsen maken om geld op te halen voor KWF

Het verhaal van Johan

De 70-jarige Johan verloor drie jaar geleden zijn vrouw aan kanker. Hij mist haar nog elke dag en voelt zich toch wel vaak alleen. Hij heeft nauwelijks contact met zijn kinderen, omdat zij een drugsprobleem hebben. Verder zijn er weinig familieleden die Johan nog spreekt. Af en toe zijn jongste broertje, maar die heeft zijn eigen gezin en is vaak te druk.

Wat heel bijzonder is, is dat Johan de afgelopen jaren in zijn eentje 6500 euro(!) heeft opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Hij verloor niet alleen zijn vrouw aan de ziekte, maar ook twee zussen en twee broers. Daarom besloot hij in het schuurtje in zijn achtertuin kaarsen te maken. Het geld dat hij hiermee ophaalt, gaat altijd volledig naar KWF.

Johan zoekt een maatje waarmee hij op vakantie kan binnen Nederland. Hij gaat altijd met de organisatie De Zonnebloem, omdat zij hem kunnen ondersteunen met wassen en aankleden. Het maatje is puur voor de gezelligheid. Verder wil hij ook graag contact buiten vakanties om; gezellig bij elkaar op de koffie komen of samen naar het dorpscentrum gaan in Barneveld. Bovendien is Johan analfabeet, dus hulp bij praktische zaken is erg welkom.

De oproep van Johan
Johan zoekt een maatje van zijn leeftijd waarmee hij op zondag naar de kerk kan en op vakantie. Hij zou graag een vrouw als maatje willen, omdat hij het beste met vrouwen praat. Hij is zeker niet op zoek naar een relatie. Zijn vrouw zit nog in zijn hoofd en Johan heeft geen behoefte aan iets nieuws. Zoals hij zelf zegt, is zij ‘onvervangbaar’.