Als ik soms een beetje in de put zit, dan begrijpt Ilze dat. Ze kan mij dan helemaal opfleuren.

Het verhaal van Ilze en meneer Horn

Veertig jaar van zijn leven woonde de 98-jarige meneer Horn in Canada. Nu woont hij in een verzorgingstehuis in Heemskerk. Zijn vrouw, dochter en schoonzoon zijn helaas overleden. De enige familie die hij nog heeft is zijn kleindochter, die eens per week langskomt. Omdat hij nog wel wat extra gezelligheid kon gebruiken, deed hij via Welschap Heemskerk een oproepje. Op dat moment was de 39-jarige Ilze juist op zoek naar vrijwilligerswerk. En laat zij nou ook een jaar in Canada hebben gewoond! Zo was de match snel gemaakt.

Sinds vijf jaar zijn de twee maatjes. Ilze heeft zelf een gezin en werkt in de cruisewereld. Minstens een keer in de week gaat ze bij meneer Horn op bezoek. Dan drinken ze koffie en spelen ze Rummikub of gaan ze het dorp in. Meneer Horn neemt Ilze ook wel eens uit eten. Dat is voor hem echt een feestje. Hij heeft altijd hard gewerkt en sober geleefd, dus om het geld hoeft hij het niet te laten. En nu om het gezelschap ook niet.

Wat begon als vrijwilligerswerk is voor Ilze uitgegroeid tot een echte vriendschap. “Ik haal er net zoveel uit als hij, want ik kan ook gewoon mijn verhaal kwijt. Het is zo’n lieve, warme man,” legt ze uit. En meneer Horn? Die zou het liefst morgen nog met haar op het vliegtuig naar Canada stappen. Zo blij is hij met het gezelschap van Ilze!