Ja, ik heb interesse!

Een maatje om gezellig mee te kletsen, dammen of schaken

Het verhaal van Huub

De 76-jarige Huub heeft de progressieve spierziekte PSMA; een zeldzame spierziekte waar ongeveer 100 Nederlanders aan lijden en waar helaas geen behandeling voor bestaat. De ziekte heeft zijn leven drastisch veranderd; hij kan haast niks meer zelfstandig, zijn vrouw moet hem overal bij helpen. Dat hij PSMA heeft, weet hij sinds mei 2017. Huub zoekt een Maatje om hem te wat helpen hier en daar, maar vooral ook om leuke dingen mee te doen. Zijn armen zijn verlamd, dus dat beperkt hem enorm in zijn doen en laten. Met zijn maatje zou hij graag gezellig kletsen, voetbal kijken, dammen of schaken.

Huub kwam erachter dat hij ziek was in maart 2017. Hij zat in de auto onderweg naar huis. Hij bracht zijn hand naar de pook om te schakelen, maar kreeg zijn hand niet meer terug naar het stuur. “Het voelde alsof er opeens zes kilo aan vastgebonden was.” Zijn rechterarm en -hand bleken verlamd te zijn en na een half jaar volgde zijn linker ook.

Er is nog wat onduidelijkheid over de diagnose van Huub; de ene arts zegt dat het 100% PSMA is, terwijl een andere arts vermoedt dat de verlamming deels komt door slijtage van de nek- en ruggenwervels. Huub hoopt zelf natuurlijk op de tweede diagnose, want een slijtage aan de ruggenwervels is niet progressief. Als het PSMA is wel en heeft hij nog maar vijf á zes jaar te leven.

De oproep van Huub:  
Door zijn spierziekte PMSA is de 76-jarige Huub enorm afhankelijk geworden van anderen. Hij kan niet veel meer zelfstandig en zijn vrouw zorgt veel voor hem. Om zijn vrouw een beetje ontlasten zou Huub graag een Maatje vinden om leuke dingen mee te doen. Bijvoorbeeld schaken, dammen, samen voetbal kijken of gewoon gezellig kletsen. Dan kan zijn vrouw ondertussen iets voor haarzelf doen.