Ja, ik heb interesse!

Het liefst gaat hij elke dag vrachtwagens spotten!

Het verhaal van Gerard

De verstandelijk beperkte Gerard (50) is dol op voertuigen. Hij heeft een abonnement op alle tijdschriften en gaat regelmatig op pad om voertuigen te spotten. Zijn favoriet: vrachtwagens. Gerard is een sociale man die er graag op uit gaat, maar veel familie heeft hij niet meer. En dus zoekt hij nu een maatje!

Zijn beperking uit zich vooral thuis. Zichzelf onderhouden is moeilijk voor Gerard. Hij kan niet koken of het huishouden doen. Z’n ouders zijn allebei al overleden en zijn enige broer woont ver weg. Die kan dus maar één keer in de maand langskomen. Dat is voor hem niet genoeg.

4,5 dag per week is Gerard aan het werk in een fotostudio en op de dagbesteding, maar in het weekend zou hij er graag wat vaker op uit gaan. Dat kan van alles zijn. Van een kopje koffie drinken tot aan voetbalwedstrijden bezoeken en alles wat er tussen zit. Het liefst wil de actieve Gerard iedere dag voertuigen kijken. Soms gaat hij naar shows of naar de winkel om autobladen te kopen.

Ook vindt Gerard het gezellig om bij mensen op visite te gaan. Soms wordt hij iets te enthousiast en belt hij mensen iedere dag op om weer af te spreken. Daarom is het belangrijk dat er een maatje voor hem komt die duidelijke afspraken maakt over hoe vaak en wanneer ze elkaar zien. Dan weet hij waar hij zich op voor moet bereiden.

De oproep van Gerard
Hij zoekt een maatje die duidelijke afspraken maakt en die ook nakomt. Iemand waarmee hij op een vaste dag in de maand kan praten over voetbal en vrachtwagens of iets leuks kan doen in de buitenlucht. Wil jij Gerard leren kennen? Stuur een e-mail met je gegevens naar maatjesgezocht@oranjefonds.nl.