Ja, ik heb interesse!

Praten over alles wat de wereld zo mooi maakt

Het verhaal van Gemma

De 84-jarige Gemma Verbeek woont in een aanleunwoning. Ze kan niet meer zelfstandig leven, omdat ze van alles onder de leden heeft: problemen met haar hart- en bloedvaten, de ziekte van Crohn, suikerziekte en de nasleep van een herseninfarct. Tot overmaat van ramp heeft ze ook nog een slechte heup, waardoor ze niet kan lopen en in een rolstoel zit.

Maar ondanks haar lichamelijke ongemakken, is het een zeer scherpe dame die naar eigen zeggen nog een jonge geest heeft. Als er iets is wat mevrouw Verbeek nog het meeste mist in haar leven, dan is het wel een goed gesprek. Ze heeft nog wel een dochter – al zien zij elkaar nauwelijks – en haar broers wonen in Canada. Hennie, haar trouwe mantelzorger, is er vooral voor de boodschappen.

Volgens mevrouw Verbeek zijn de gesprekken met de bewoners in het complex niet interessant, omdat ze altijd over hetzelfde gaan: het dorp. Ze zou graag een maatje willen om te kunnen praten over kunst, politiek, muziek en nieuws. Door op ‘niveau’ te kunnen praten, kan ze ook haar gedachten op een rijtje zetten. Ook zou ze graag eens naar een tentoonstelling willen gaan.

Haar oproep
Mevrouw Verbeek zoekt een maatje (niet te jong) die in de buurt woont en een keer per twee weken wil langskomen. Zou jij graag met haar in contact komen voor een goed gesprek?