Ja, ik heb interesse!

Ik wil gewoon een beetje aquarellen, maar ik kan wel wat hulp gebruiken van iemand met ervaring.

Het verhaal van Frans de Rooij

Het heeft Frans fysiek nooit echt meegezeten. Op zijn 21e heeft Frans een dwarslaesie gehad, waar hij altijd mee heeft doorgewerkt. Toen kreeg Frans twee jaar geleden een herseninfarct. Sindsdien is hij aan de linkerkant helemaal verlamd. “Ik ben gewoon gaan slapen en werd half verlamd wakker. Ik was toen 59 jaar.” Vanwege zijn verlamming zit Frans in een elektrisch rolstoel. Hij kan redelijk veel zelf, maar heeft toch wat hulp nodig met sommige zaken. Frans is heel positief gebleven laat zich niet uit het veld slaan: “Je moet altijd proberen er een beetje vrolijk onder te blijven!”

Samen met zijn vrouw en zoon woont Frans sinds een paar jaar in Ingen in een oude boerderij. Het plan was dat Frans deze mooie boerderij helemaal op zou knappen. Maar sinds zijn herseninfarct kan dat niet meer. Hij ging op zoek naar een nieuwe manier om zijn tijd in te vullen en heeft dit gevonden met schilderen, het aquarellen. Frans kan hier wel wat hulp bij gebruiken van iemand met ervaring, die meteen de verfpotjes voor hem kan openen. Hij heeft nu hup van zijn vrouw, maar om haar wat meer vrije tijd te geven, lijkt een Maatje voor het aquarellen ideaal. Kan hij meteen wat bijleren!

De oproep van Frans:
Frans is 61 jaar en woont in Ingen op een mooie boerderij. Hij is deels verlamd en zit in een rolstoel. Hierdoor kan hij een aantal zaken niet meer helemaal zelfstandig, zoals zijn nieuwe hobby aquarellen. Hij heeft nu hup van zijn vrouw, maar om haar wat meer vrije tijd te geven, lijkt een Maatje voor het aquarellen ideaal. Kan hij meteen wat bijleren! Word jij het nieuwe aquarelmaatje van Frans?