Vrijwillig iemands verhaal aanhoren; de ellende, de pijn en het verdriet. Je moet het maar doen.

Het verhaal van Frank en Hans 

Frank is 46 jaar. Hij heeft het goed voor elkaar vindt hij, want hij woont in zijn droomhuis met zijn droomvrouw en twee fantastische kinderen van 13 en 18 jaar oud. Dat ideale plaatje heeft helaas wel een enorme kras: Frank is al sinds 2013 ziek. Hij heeft uitgezaaide darmkanker en kan niet meer worden behandeld. Hij krijgt alleen pijnbestrijding. Omdat de ziekte hem enorm vermoeit, kan Frank geen actieve dingen meer ondernemen. 

De 69-jarige Hans had eerder ook een perfect leven, want hij was gelukkig getrouwd met twee gezonde, zelfstandige kinderen. Net nadat hij en zijn vrouw met pensioen gingen, werd er kanker bij zijn vrouw geconstateerd. Hij is haar inmiddels verloren. Door deze vreselijke ervaring weet hij als geen ander wat mensen met een terminale ziekte doormaken. Want ‘als partner heb je ook een beetje kanker’, aldus Hans. 

Via MEE & de Wering Hoorn werden Frank en Hans aan elkaar gekoppeld. Ze kennen elkaar nog maar kort, omdat Hans maatje is voor mensen in hun laatste levensfase. Eens in de twee weken gaat hij langs bij Frank. Frank kan zijn verhaal kwijt aan iemand buiten zijn familie of vriendenkring, die hem goed begrijpt. Daar had hij enorme behoefte aan. Hans op zijn beurt is blij dat hij iets voor Frank kan betekenen. Hij vindt Franks positieve instelling bovendien heel bijzonder en inspirerend om te horen. Zo leren beide mannen van elkaar.