Ja, ik heb interesse!

Ik wil zó graag weer lekker kunnen zwemmen

Het verhaal van Floor

De 27-jarige Floor heeft vanwege zuurstofgebrek bij haar geboorte last van onder andere spastische benen. Hierdoor zit ze in een rolstoel. Om toch lekker te blijven bewegen, zwemt Floor graag. Hier heeft ze wat begeleiding bij nodig van iemand die haar herinnert aan haar ademhaling en met wie ze gezellig kan kletsen. Een zwemmaatje dus!

Ook heeft ze moeite met drukke situaties, zoals de ochtend- of avondspits in het openbaar vervoer. Die zorgen voor chaos in haar hoofd waardoor ze kan exploderen. Floor houdt van rust en kalmte, zeker gezien het feit dat ze zelf onrustig kan zijn. Ze zoekt dan ook een rustig persoon als maatje.

Voorheen ging Floor altijd zwemmen bij het Erica Terpstra bad in Nijmegen. Daar is een zwembad waar ze met behulp van een lift in haar rolstoel kan worden gehesen. Ze kan dan zelfstandig uit haar rolstoel komen en baantjes trekken. Omdat Floor onwijs kan opgaan in het zwemmen, vergeet ze soms dat ze wel normaal moet blijven ademhalen. Het maatje kan haar dus ondersteunen door mee te zwemmen en haar hier zo nu en dan op te wijzen.

Daarnaast vindt Floor het ook gewoon gezellig om met iemand te gaan zwemmen en vindt ze het stiekem een beetje eng alleen in het water. Het maatje moet dus ook echt even een oogje in het zeil houden.

De oproep van Floor
Floor is op zoek naar een maatje (man of vrouw, begin dertig) met wie zij één of twee keer in de maand kan zwemmen. Voorheen had ze 2,5 jaar lang een zwemmaatje, maar dat stopte vanwege een zwangerschap. Haar maatje moet in de omgeving Groesbeek/Nijmegen wonen en in het bezit zijn van een rijbewijs in verband met rolstoelvervoer.