Ja, ik heb interesse!

Sinds mijn man overleden is, sta ik er alleen voor

Het verhaal van Diet

De 64-jarige Diet Sytsema uit Gouda heeft een zwaar jaar achter de rug. Naast reuma en het chronisch vermoeidheidssyndroom, heeft ze in september ook de diagnose artrose gekregen. Ze heeft weinig energie en snel pijn. Voorheen hielp Diets man haar met dingen die zwaar voor haar zijn, zoals koken en tuinieren, maar hij overleed aan longkanker. Sindsdien staat ze er alleen voor.

“Hij was echt mijn mantelzorger”, legt Diet uit. “Toen zat ik dus met rouwproces en tegelijk een praktisch probleem. Het is gewoon teveel voor me.” Vooral koken valt haar zwaar. Dan eet ze een bakje yoghurt met wat fruit of een pannenkoek, nooit een goede stevige maaltijd. Ondanks een streng dieet vanwege een aantal allergieën, let ze goed op voedingsstoffen en kruiden die ze binnenkrijgt. “Ik heb hier boeken en mappen met leuke recepten, dus dat komt wel goed.”

Ook met Diets achtertuin is sinds het overlijden van haar man niets meer gebeurd. Het onkruid schiet tussen de tegels door, dus er is flink wat werk aan de winkel. Kortom: alle hulp is welkom.

Haar oproep
Diet zoekt een maatje van ongeveer haar leeftijd, die haar kan helpen in de keuken en de tuin. Een maatje met groene vingers en redelijke kookkunsten. Lekker gezellig, maar niet té druk!