Ja, ik heb interesse!

Ik wil het maximale uit mijn oude dag halen

Het verhaal van Deja von Brakel

Deja von Brakel heeft een grote passie voor schilderen. Het huis van de 78-jarige dame hangt dan ook vol met zelfgemaakte schilderijen. Ze is niet meer zo mobiel dus kan niet op eigen houtje naar het atelier. Sinds het overlijden van haar man – vijf jaar geleden – voelt ze zich vaak eenzaam. Tijd dus voor een maatje om samen met haar de kwasten uit de kast te halen en weer lekker aan de slag gegaan!

Mevrouw Von Brakel schildert al haar hele leven. Ze heeft het geleerd van haar vader, toen ze zelf in de twintig was. Het is voor haar een uitdrukking van emoties en een manier om rust te vinden.

Spijtig genoeg is ze door haar gezondheid niet meer mobiel. Een rijbewijs heeft ze nooit gehad, fietsen zit er niet meer in en ze loopt met een rollator. Bovendien is haar vriendin waarmee ze altijd schilderde ziek en daarom tijdelijk gestopt.

Mevrouw Von Brakel zou het schilderen heel graag weer oppakken, het liefst met een maatje. Het zou fijn zijn als het maatje haar thuis kan ophalen met de auto en haar naar het atelier kan brengen. Ze is daar al een tijd niet meer geweest, omdat ze er niet kan komen. Ook zou ze graag andere dingen willen ondernemen; gezellig naar de stad om te winkelen, een museum bezoeken of een filmpje pakken in de bioscoop.

Haar oproep
Mevrouw Von Brakel zoekt een maatje, van haar eigen leeftijd of iets jonger, om haar passie schilderen weer op te pakken en twee keer per week af te spreken. Iemand met een auto en bij voorkeur een vrouw.