Ja, ik heb interesse!

Zolang je maar even de tijd voor hem neemt

Het verhaal van Cor

De 68-jarige Cor heeft een verstandelijke beperking en is spastisch. Communiceren is lastig voor hem, waardoor hij weinig contact heeft met de mensen in zijn woongroep. Zijn zus komt weleens langs en ook een vriendin ziet hij regelmatig, maar zij delen Cors interesse niet: bouwmarkten. Hij gaat er dolgraag heen om schroefjes te voelen en naar machines te kijken. Helaas is het hem vorig jaar niet gelukt om een maatje te vinden. Tijd voor een nieuwe poging!

Cor zit in een elektrische rolstoel en is wat laag van niveau. Zo kan hij geen klokkijken en heeft hij hulp nodig om naar het toilet te gaan. Omdat mensen hem niet altijd goed kunnen verstaan, krijgt hij weinig aandacht van zijn medebewoners. Hier baalt hij van, want de vrolijke Cor houdt juist van gezelschap. Hij geniet vooral van mensen die goeie grappen kunnen maken. Dan begint hij keihard te lachen en gaan zijn ogen glunderen.

Als mensen gewoon even de tijd nemen om hem te begrijpen, is er niets aan de hand. Hij vindt het totaal geen probleem om iets meerdere keren te moeten uitleggen. Zolang hij die kans maar krijgt!

Zijn oproep
Cor zoekt een maatje om mee naar de bouwmarkt te gaan. Een spontane en geduldige man die wel in is voor een grapje. Het maatje hoeft zeker niet elke week paraat te staan, maar eens in de twee of drie weken zou Cor gezellig vinden.