Ja, ik heb interesse!

Als je alleen gaat vissen, is het ook maar zo stil

Het verhaal van Chris

De goedlachse Chris is 57 en heeft een licht verstandelijke beperking. Hij is sinds een tijdje met pensioen en vult zijn tijd het liefst met vissen, maar ‘alleen is ook maar zo alleen’. Dus zoekt Chris een maatje met gevoel voor humor die één keer in de week bij hem wil aanhaken met het vissen. 

De zorgboerderij waar Chris woonde en werkte, heeft hem met vervroegd pensioen laten gaan. Hij is fysiek niet helemaal fit meer, met kwaaltjes hier en daar. Nu heeft hij ineens zeeën van tijd die hij graag vult met zijn grote passie: vissen. Hij loopt dan met zijn hengel en zijn viskoffer naar het water voor de boerderij en gaat lekker in het zonnetje zitten.

Helaas heeft Chris buiten de boerderij weinig contacten. Met zijn meeste familieleden heeft hij geen contact meer. Alleen zijn broer komt heel af en toe langs, maar die woont ver weg. Daarom zou hij het erg leuk vinden om in contact te komen met een maatje die af en toe met hem wil gaan vissen. Hij zit het liefst zeven dagen in de week langs het water, maar als zijn maatje eens per week aanhaakt, is dat al voldoende.

“Als je alleen gaat, is het ook maar zo stil”, zegt Chris. “Het zou leuk zijn om iemand te hebben om gewoon mee te babbelen. En ik haal graag geintjes met mensen uit. Dan zet ik ze voor paal, maar voorbeelden geef ik niet want dan weet iedereen mijn trucjes”, lacht hij. Een beetje humor moet zijn maatje dus wel hebben!

De oproep van Chris
Chris zoekt een vismaatje, man of vrouw – al zou een man volgens zijn begeleider Marijke beter bij hem passen. Leeftijd maakt niet uit, zolang degene maar een beetje verstand heeft van vissen en één keer per week tijd heeft. Interesse? Stuur een mailtje naar maatjesgezocht@oranjefonds.nl.