Ja, ik heb interesse!

Ik wil graag samen met iemand de tuin opknappen

Het verhaal van Bart

Bart (59) is een man met een verstandelijke beperking. Zijn begeleidster Ariane omschrijft hem als iemand die ‘verbaal erg sterk is, maar toch veel wordt overschat’. Hij kan slecht tegen prikkels en heeft autistische trekjes.

Van maandag tot en met donderdag werkt hij bij een kaarsenmakerij. Hier spant hij de lonten die in de kaars zitten. In de tuin ernaast wil hij graag tuinieren. Dat mag hij niet in z’n eentje, omdat hij altijd met de meest onmogelijke plannen aankomt.

Begeleidster Ariane vertelt dat Bart ooit alle stoeptegels uit de tuin wilde halen: “Dat soort dingen mag hij natuurlijk niet doen. Het moet allemaal wel een beetje binnen de lijntjes blijven.” Hij zou dus best de tuin mogen opknappen (harken, plantjes kweken), maar dan wel onder toezicht van een maatje die hem instructies geeft en een oogje in het zeil houdt.

De oproep van Bart
Bart heeft geen ‘eisenlijstje’ voor een maatje. Hij zou gewoon dolgraag in contact willen komen met iemand die in ieder geval enig verstand heeft van tuinieren. Ben jij straks zijn maatje? Stuur een e-mail met je gegevens naar maatjesgezocht@oranjefonds.nl