Ja, ik heb interesse!

Eenmaal hier werd hij zelfs kampioen van Noord-Holland

Het verhaal van Alladin

De Syrische Alladin is in juli 2014 gevlucht naar Nederland. In zijn geboorteland was hij ondernemer met een eigen boekenwinkel. Door de oorlog moest hij zijn zaak achterlaten en helemaal opnieuw beginnen. Hier komt Alladin (31) helaas nog niet echt aan de bak, terwijl hij keihard zijn best doet. Zo heeft hij in een bibliotheek gewerkt, in een winkel van Terres des Hommes en bij sportservice Kennemerland.

Momenteel loopt hij een soort van stage in de vorm van een 0-urencontract bij een machinefabriek in Beverwijk voor koelelementsystemen. Hier bedient hij een machine, maar puur om de werkervaring en om aan de slag te zijn. Vanwege z’n leeftijd zijn Alladins mogelijkheden om te studeren beperkt. Dit zou hij door een werkgever aangeboden moeten krijgen, want hij heeft er geen geld voor.

Alladin is sportief. Terwijl hij twee keer in de week voetbalt, doet hij ook aan tafeltennis. En hoe: toen hij de sport uit zijn jeugd eenmaal in Nederland weer oppakte, werd hij zelfs meerdere keren kampioen van Noord-Holland!

De oproep van Alladin
Het liefst wil hij weer iets in de ‘business’ gaan doen, zelf ondernemen. Hij zoekt dan ook een maatje die hem met deze ambities kan helpen en tips heeft om te solliciteren. Ben jij straks Alladins maatje?