Bekijk alle projecten in "ALMERE"

Wil jij ouders helpen met dagelijkse opvoedvragen?

Organisatie
Humanitas Almere
Soort project
Coach
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ALMERE
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Een gezin draaiende houden en kinderen opvoeden, er bestaat geen opleiding voor. Ouders doen wat ze kunnen en meestal komen ze er zelf uit. Soms lukt het even niet. Vanwege bijvoorbeeld overbelasting door verschillende omstandigheden, zorgen om je kinderen, partner, werk en/of geld. Dit alles heeft veel invloed op het dagelijkse leven van het gezin, zeker als er niet veel mensen zijn om op terug te vallen.

Elk gezin kent lastige tijden. Soms kun je wel wat hulp gebruiken! De vrijwilligers van Humanitas Home-start staan klaar om jou een steuntje in de rug te geven. Zij zijn er voor jou en bieden ondersteuning die bij jou en jouw gezin past. Zonder oordeel wordt er naar jouw geluisterd en samen proberen jullie een weg te vinden, zodat jij en jouw gezin voldoende kracht ontwikkelen om zelfstandig verder te gaan.

Omschrijving activiteit
Wil jij voor deze gezinnen het steuntje in de rug zijn?!

Humanitas Home-Start Almere zoekt vrijwilligers die ervaring met opvoeding en/of opgroeiende kinderen hebben. Jij kunt van betekenis zijn bij deze gezinnen! Je wordt gezocht, meld je aan! Als vrijwilliger ben je praatpaal, biedt je praktische hulp, geef je opvoedtips, geef je aandacht aan de kinderen en/of versterk je het sociale netwerk. Je helpt een gezin weer op weg door van mens tot mens er voor hen te zijn.

Wie jij bent
Iemand die ervaring heeft met het opvoeden van kinderen
Een positieve en open houding
Begripvol en enthousiast
2 tot 4 uur tijd per week beschikbaar

Wat jij krijgt
Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals:

Zinvol vrijwilligerswerk
Voldoening
Een uitgebreide voorbereidende training en interessante (thema) bijeenkomsten
Ondersteuning door je coördinator
Ontmoeting met een leuk team collega-vrijwilligers
Nieuwe contacten en ervaringen
Ontplooiingsmogelijkheden en onkostenvergoeding

In tijden van Covid-19 nemen we binnen Home-Start uiteraard de RIVM maatregelen in acht. Eventueel kan de ondersteuning ook via (beeld)bellen plaatsvinden. Bij Home-Start kun je juist nu iets betekenen!

Contact
Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Suzanne (06-35122678), Zohra (06-15601646) of Jelly (06-35122466) Mail naar home-start.almere@humanitas.nl

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.