Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Wil jij er zijn voor een stadgenoot in nood?

Organisatie
Leger des Heils GWCA
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Wij koppelen cliënten van het Leger des Heils aan vrijwillige maatjes.

Wij zoeken maatjes!

Wat ga je doen?
Je spreekt één keer per week af met een cliënt die aan jou wordt gekoppeld op basis van jullie wensen. Je biedt geen hulpverlening, maar bent een sociaal contact die samen met de cliënt leuke activiteiten onderneemt. Denk aan een kopje koffie drinken, een museumbezoek of samen naar een voorstelling. Jouw bezoeken dragen eraan bij dat de cliënt weer mee kan doen in de maatschappij.

Wie zijn onze cliënten?
We zoeken maatjes voor cliënten die bij ons in de opvang hebben gezeten en nu weer zelfstandig wonen, of moeite hebben zelfstandig te blijven wonen. Onze cliënten hebben het nodige meegemaakt in hun leven. Denk aan een verleden van dakloosheid, verslaving of psychiatrische problematiek. Allemaal omstandigheden die iemand extra kwetsbaar maken voor eenzaamheid en isolement. Cliënten vinden het daarom heel fijn om een maatje te hebben met wie ze leuke dingen doen.

Herken je je hierin?
• Je bent sociaal betrokken en wil graag iets doen voor een ander;
• Je hebt affiniteit met de doelgroep;
• Je hebt ongeveer 2 uurtjes per week over

Wat krijg je ervoor terug?
• Betekenisvol vrijwilligerswerk;
• Waardering, gezelligheid en begeleiding;
• Een reiskostenvergoeding;
• Trainingen

Lijkt dit je wat?
Ben je geïnteresseerd of wil je eerst nog wat meer informatie? We komen graag met je in contact. Stuur ons een mailtje met een korte introductie van jezelf en je motivatie om maatje te worden, dan kunnen we samen kijken wat er mogelijk is.

Contactpersoon en informatie:
Marieke van der Schoor, 06-12223149. maatjesproject.amsterdam@legerdesheils.nl.

Omschrijving activiteit
Het Leger des Heils heeft een groot en gevarieerd aanbod aan zorg en hulpverlening. Cliënten die na een intensief zorgtraject in een opvang weer zelfstandig gaan wonen, hebben vaak een zeer beperkt sociaal netwerk. Juist dan is er grote behoefte aan sociaal contact. Uit ervaring is gebleken dat het inzetten van maatjes een goed middel is om sociaal isolement en terugval tegen te gaan.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.