Bekijk alle projecten in "ROTTERDAM"

Wijksteun voor ouderen in de Esch

Organisatie
Stichting Super-Actief
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ROTTERDAM
Leeftijd doelgroep
Ouderen

Wij helpen ouderen in de Esch die wat meer gezelligheid kunnen gebruiken om weer een groter netwerk te krijgen. Dit doen wij door eerst vertrouwen op te bouwen met de inzet van een Wijksteunvriend (maatje) aan huis en zodra het kan helpen hen te betrekken in de wijk. Hetzij meedoen aan activiteiten of door mee te helpen aan iets wat zij fijn vinden.
Als Wijksteunvriend ga je wekelijks bij een oudere op bezoek of je gaat iets doen wat jullie beide leuk lijkt.Wij ondersteunen jou en de oudere om het maximale uit het contact te halen.
Een minimale inzet van 2 uur per week is al super. Je krijgt een Wijksteun basistraining, reiskosten wanneer nodig en heel veel waardering.

Aanmelden voor wijksteun kan direct door te
mailen: info@super-actief.nl
bellen naar: 06-11886979'
via de site: super-actief.nl
Wanneer gewenst gaan we mee naar een gesprek die jij gepland hebt met een oudere, of we bellen op om een kennismakingsgesprek te plannen. Altijd binnen 2 weken, maar bij voorkeur binnen 1 week.
Er zijn geen kosten aan verbonden. We willen graag horen wat jouw zorgen zijn en waarop wij moeten letten in onze acties naar de oudere.

Omschrijving activiteit
Wijksteun de Esch is ontstaan op basis van alarmerende cijfers over eenzaamheid in de wijk de Esch (gebied Kralingen). 57% van de ouderen in de Esch voelt zich vaker eenzaam. De huisartsen slaan alarm. Stichting Super-Actief is actief geworden om hen te steunen. Het project Wijksteun is gestart. Eerst heel kleinschalig, zonder subsidie, nu wat groter omdat we meedoen aan het SamenOuder programma van het Oranjefonds. We matchen jou met een oudere waar je bij past. De ouderen melden zichzelf aan, of worden aangemeld door de huisartsen en wij gaan actief op zoek naar hen tijdens onze activiteiten en de huisbezoeken die wij uitvoeren bij alle 75+ ers in de wijk. Daarom is jouw hulp zo waardevol, samen met jou willen wij het verschil maken.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.