Bekijk alle projecten in "ASSEN"

Wees van betekenis voor een nieuwkomer en ontdek een andere cultuur!

Organisatie
Vlucht Voorwaarts
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
ASSEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Vlucht Voorwaarts is een project waarbij gevestigde Assenaren en nieuwkomers een jaar met elkaar optrekken en van elkaar leren!

Wat geven wij?
In de eerste plaats heel veel plezier. We praten Nederlands en laten je kennis maken met de Nederlandse samenleving en gewoonten. Nieuwe mensen leren kennen en samen naar de toekomst kijken is onderdeel van het programma. Misschien kunnen we je zelfs helpen in de richting van een opleiding, stage of werk.

Wat verwachten we van jou?
Je bent gemotiveerd en wil leren van de Nederlandse cultuur. Je stelt je open, zodat mensen ook kunnen leren van jouw cultuur. Dit project is alleen voor statushouders met een huis in Assen.
Je kunt je ook aanmelden via onze website: www.vluchtvoorwaarts.nl of mail naar info@vluchtvoorwaarts.nl

Nederland is een kleurrijk land; er wonen mensen van verschillende culturen en achtergronden. Vlucht Voorwaarts verbindt deze werelden en moedigt mensen aan om te groeien vanuit een vertrouwde omgeving. Om zo samen te bouwen aan een mooie toekomst.

Er zijn twee instroom mogelijkheden voor vrijwilligers; begin februari of september. Wil je eerder in contact komen met een nieuwkomer neem dan contact met ons op. We kijken graag naar wat mogelijk is!

We zijn op zoek naar maatjes uit Assen of omgeving. Tijdens ons traject trek je samen op met een nieuwe Assenaar. Samen onderneem je activiteiten, leer je elkaars cultuur kennen en werk je aan doelen & dromen. Je spreekt één keer in de twee weken af met elkaar. Dit op een tijdstip dat jullie beiden goed uitkomt.

Daarnaast spreken vier maatjeskoppels af in een interculturele groep, onder leiding van een coach en assistent-coach. Met deze groep spreek je één keer in de maand af op een tijdstip dat je met de groep overlegt. Tijdens de groepsbijeenkomsten worden verschillende thema’s besproken. Daarnaast organiseer je als groep een activiteit zoals ‘Koken & Kletsen’. Er zijn drie ontmoetingsdagen in het jaar. Op deze ontmoetingsdagen zie je andere groepen en staat er een thema centraal zoals ‘Netwerken & Presenteren’. In ons traject neem je deel aan drie maatjestrainingen.
Tijdens deze maatjestrainingen krijg je handvatten over samenwerken in culturen en cultuurverschillen.

Nog even wat dingen op een rijtje:
- Je bent ongeveer 3 uur per week beschikbaar (in overleg flexibel in te delen).
- Het traject ga je aan voor 9 maand. Onze ervaring is dat de tijd zo voorbij vliegt! Commitment is een pré.
- Wij doen ons uiterste best om een goede match te maken. Dit doen we op basis van karakter, interesses, werkervaring en waar jullie wonen.
- We matchen vrouwen aan vrouwen en mannen aan mannen.
- We verwachten van jou dat je een vriend of vriendin voor de nieuwe Nederlander bent.
- Je woont in Assen of omgeving.

Waarom meedoen?
- Je leert in een korte periode veel nieuwe mensen kennen (hierdoor werk je actief aan je eigen netwerk).
- Je leert nieuwe culturen kennen.
- Je draagt direct bij aan een mooier Assen met meer begrip en verbinding.
- Er is ruimte voor gezelligheid, ontspanning en eigen inbreng.

Lijkt het jou leuk om nieuwe mensen en culturen te leren kennen? Voel je vrij om vrijblijvend contact op te nemen om meer te weten te komen.
Meldt je aan via www.vluchtvoorwaarts.nl of stuur een mail naar marjan@vluchtvoorwaarts.nl.

Omschrijving activiteit
Nederland is een kleurrijk land; er wonen mensen van verschillende culturen en achtergronden. Vlucht Voorwaarts verbindt deze werelden en moedigt mensen aan om te groeien vanuit een vertrouwde omgeving. Om zo samen te bouwen aan een mooie toekomst. Doe je mee?

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.