Bekijk alle projecten in "MAASHORST"

Wandelmaatjes voor senioren gezocht

Organisatie
ONS welzijn
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
MAASHORST
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Ons Welzijn is op zoek naar maatjes die wekelijks willen wandelen met een minder mobiele senior. Te denken aan de hand wandelen, rolstoel duwen. Het kan ook zijn dat u gewoon mee wandelt met iemand die een rollator en scootmobiel gebruikt. Zij hebben geen helpende hand nodig, maar vinden uw gezelschap heel prettig.
Wellicht kunt u na de wandeling nog even een kopje koffie of thee blijven drinken bij uw aangewezen senior.
Gemiddeld bent u 1 tot 1,5 uur per week bezig met uw wandelactiviteit.

Heeft u moeite met het alleen op straat lopen. Kunt u uw rolstoel niet zelf duwen, maar wilt u wel graag naar buiten? Dan is een wandelmaatje, wellicht iets voor u.
ONS Welzijn zoekt met u mee om een wandelmaatje voor u te vinden, die samen met u op pad gaat.
Gemiddeld komt een wandelmaatje 1 keer per week om met u te gaan wandelen. Jullie bepalen samen op welke dag, hoe laat en hoelang er gewandeld wordt. De wandeling mag niet langer duren dan een uur. U zorgt na de wandeling voor een kopje koffie of thee als dank dat uw wandelmaatje tijd en energie in u heeft gestoken.

Er wordt niet gewandeld tijdens dichte mist, ijzel, sneeuw en zware regenval. Daarnaast heeft het de voorkeur om in daglicht te wandelen. Dit voor uw en uw maatje zijn/haar veiligheid.

Er worden geen onkosten in rekening gebracht.

Omschrijving activiteit
Wandelmaatjes voor senioren.
Eens per week wandelt u samen met een minder mobiele oudere. U biedt hierbij een helpende hand, duwt de rolstoel of loopt als extra oogje in het zeil mee bij iemand die scootmobiel of rollator gebruikt. Vaak is de oudere minder zelfverzekerd en durven ze niet goed alleen op pad te gaan.
Uw aanwezigheid geeft rust!
Wandelmaatjes zijn ontstaan, doordat er vanuit Uden steeds meer vraag naar wandelvrijwilligers kwam. Er zijn genoeg wandelclubjes, maar deze bieden niet een 1 op 1 begeleiding. Daar is juist vraag naar.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.