Bekijk alle projecten in "WASSENAAR"

Vrijwilligers Terminale Zorg

Organisatie
Vrijwilligers Terminale Zorg
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
WASSENAAR
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Of je nu man of vrouw bent, fulltime of parttime werkt, studeert of met pensioen bent. Iedereen is welkom, zolang je maar gemotiveerd bent om mensen in hun laatste levensfase (en hun naasten) bij te staan. Als vrijwilliger kom je bij mensen thuis of in het verpleeghuis. De activiteiten die je onderneemt zullen elke keer weer anders zijn. Je komt immers in steeds wisselende gezins- en leefsituaties terecht. Zo heeft de ene cliënt behoefte aan een luisterend oor en wil de ander graag samen de krant doornemen. Maar soms is het ook nodig om te waken of te helpen met eten en drinken. De wensen van de cliënt en diens omgeving vormen het uitgangspunt. Als vrijwilliger ondersteun je niet alleen de cliënt, maar ook de mantelzorger met tijd, aandacht en praktische hulp. Zodat de mantelzorger met een gerust hart even de deur uit kan gaan om bijvoorbeeld boodschappen of iets voor zichzelf te doen. De kern van de inzet is 'er zijn'. Als er een hulpvraag is die bij jouw wensen past, kan je maximaal twee keer per week vier uur worden ingezet.

Als iemand hoort dat het einde nabij is, is dat zwaar. De opgeleide vrijwilligers van Vrijwilligers Terminale Zorg kunnen daarbij helpen. Ze bieden tijd, aandacht en ondersteuning aan degene die gaat sterven en diens naasten, thuis en in het verpleeghuis. De vrijwilligers zijn er, als het er echt om gaat. Kijk op www.terminalezorg.nl voor meer informatie.

Omschrijving activiteit
Vrijwilligers Terminale Zorg is een organisatie die hulp biedt in de laatste levensfase. Als mensen hun laatste levensfase ingaan, hebben ze vaak de voorkeur om thuis of in het verpleeghuis te sterven. Een vertrouwde omgeving met geliefden om hen heen. In deze situatie kan een vrijwilliger helpen door er 'te zijn'. Vrijwilligers ondersteunen de cliënt en mantelzorger met tijd, aandacht en praktische hulp.

Ja, hier wil ik maatje worden

Helaas, op dit moment worden er voor dit project geen maatjes gezocht.
Wil je toch als maatje ergens aan de slag?

Zoek een passend project in je buurt

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt