Bekijk alle projecten in "MAASSLUIS"

Vrijwilliger(s) met digitale skills

Organisatie
Bibliotheek Maassluis/Taalhuis Maassluis
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
MAASSLUIS
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Wij zijn op zoek naar twee vaste digi-vrijwilligers.
Help mensen 1 op 1 òf in kleine groepjes om beter om te gaan met de digitale media (computers, tablets, websites).

Je werkt ondersteunend aan de professional en bent aanwezig bij de cursussen die gegeven worden: Veilig op Internet, Zoeken op Internet, Werken met G-mail en Digisterker.

Als mensen tijdens de les vragen hebben of nadere instructie nodig hebben, dan probeer je te helpen.
De reeks computerlessen is een zogenaamde doorlopende leerlijn, wat inhoudt dat je de mensen begeleidt van beginnersniveau tot aan zelfredzaamheid.

Op onze website https://www.debibliotheekdeplataan.nl/Leren/Computerles.html staat een actueel overzicht van het cursusaanbod.

Op onze website https://www.debibliotheekdeplataan.nl/Leren/Computerles.html staat een actueel overzicht van het cursusaanbod waarvoor u zich kunt inschrijven.

Omschrijving activiteit
In 2018 is de Bibliotheek Maassluis gestart met een uitgebreide reeks van gratis computerlessen voor beginners en gevorderden. Je leert de basis van werken met de muis en toetsenbord, tot het gebruik van je DigiD.

Bij digitale vaardigheden gaat het om het werken met digitale informatie, met IPads, smartphones, e-readers, desktop- en laptopcomputers en internet.

Omdat steeds meer informatie digitaal wordt aangeboden, zijn goede digitale basisvaardigheden een voorwaarde voor informatievaardigheid. Iedereen moet kunnen werken met computers en internet om mee te kunnen doen in de huidige samenleving.

De cursussen worden gegeven door een professional met ondersteuning van een vrijwilliger.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.