Bekijk alle projecten in "HAARLEM"

Vrijwilliger Vriendschappelijk Huisbezoek

Organisatie
Humanitas
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
HAARLEM
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Het doorbreken van de eenzaamheid van mensen. Vrijwilligers brengen regelmatig een bezoekje voor een praatje en het bieden van een luisterend oor. Of om samen buitenshuis iets te ondernemen.

Een beetje van jouw tijd maakt het verschil voor een ander. Als vrijwilliger bij Vriendschappelijk Huisbezoek ga je regelmatig op bezoek bij iemand die zich eenzaam voelt of weinig sociale contacten heeft. Het contact kan bestaan uit een gezellig praatje, een spelletje, een wandeling, museumbezoek of een andere activiteit buitenshuis.. Jullie bespreken samen af hoe vaak jij op bezoek komt, dat is bijvoorbeeld eens in de twee weken zo'n twee uur. Humanitas levert maatwerk rondom de koppelingen: de klik tussen jullie is belangrijk.

Wie ben jij?
Je herkent je in de normen en waarden van Humanitas: je staat naast de deelnemer, neemt de regie niet over en stelt de vraag van de ander centraal. Je hebt oprechte interesse in anderen en staat niet snel met een oordeel klaar. Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je hebt levenservaring, gevoel voor humor en een groot relativeringsvermogen.

Wat bieden wij?
Goede scholing en persoonlijke begeleiding. Trainingen stellen jou in staat om je vrijwilligerswerk zo goed mogelijk te doen. Regelmatige terugkombijeenkomsten. Een WA-verzekering: als je schade veroorzaakt, wordt die vergoed. Reiskostenvergoeding (kilometervergoeding voor de auto / kosten openbaar vervoer).

Meer weten? We komen graag met je in contact. Stuur een email naar: huisbezoek.zkl@humanitas.nl of bel: thema-coördinator Sandra van den Berg: 06-12474400.

Omschrijving activiteit
Voor ons project Vriendschappelijk Huisbezoek zijn wij op zoek naar vrijwilligers M/V.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.