Bekijk alle projecten in "MAASTRICHT"

vrijwilliger steun bij Verlies en rouw

Organisatie
Humanitas Maastricht-Heuvelland
Soort project
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
MAASTRICHT
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Als vrijwilliger ondersteun je een deelnemer 1-2 uur per week bij hem/haar thuis bij het verwerken van het verlies. De vrijwilliger luistert vooral en nodigt de cliënt uit zelf oplossingen te zoeken.

Wat vragen we:
De voorkeur gaat uit naar vrijwilligers met persoonlijke ervaring op gebied van verlies en rouw.
Van de vrijwilliger wordt een zelfkritische houding verwacht.
De vrijwilliger staat open voor coaching tijdens de regelmatig geplande vergaderingen en neemt hiertoe zo nodig zelf contact op met de coördinator.
De vrijwilliger houdt de doelstelling steun bij verlies en rouw in het oog, weet ondanks meeleven afstand te bewaren.
De vrijwilliger kent zijn grenzen en signaleert tijdig onderliggende problemen en eventuele noodzakelijke ondersteuning van professionele hulpverleners.

Als u zich alleen voelt staan met uw verdriet kunt u een beroep doen op een van onze vrijwilligers. Praten met iemand die naar u luistert en die met u van gedachten wisselt, kan u een stapje verder helpen in het verwerkingsproces. De vrijwilligers weten uit ervaring wat het betekent om een verdriet te moeten verwerken. Bovendien hebben zij een gerichte training gevolgd. De gesprekken vinden gewoonlijk bij u thuis plaats en er zijn geen kosten aan verbonden.

Omschrijving activiteit
Het project Steun bij Verlies en Rouw Humanitas maastricht-Heuvelland steunt mensen die in aanraking komen met verlies en zich hier alleen in voelen staan. Ieder mens komt in zijn leven in aanraking met verlies. Overlijden van een familielid of een andere dierbare, maar ook een ander ingrijpend verlies zoals het moeten opgeven van zelfstandig wonen, verlies van een baan, echtscheiding, ernstige ziekte. Er zijn veel soorten verlies en aan elk verlies is een rouwproces gekoppeld. Hierbij kunnen allerlei gevoelens en emoties een rol spelen. Vrijwilligers ondersteunen mensen bij de verwerking van hun verlies. Zij worden ondersteund door een coördinerende vrijwilliger die ook de opleiding verzorgt.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.