Bekijk alle projecten in "ZWOLLE"

Vrijwillige PlusMaatjes Gezocht in Zwolle

Organisatie
ZwolleDoet!
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ZWOLLE
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Je wordt ingezet als PlusMaatje, 1 op 1 in de thuissituatie, binnen de gemeente Zwolle.
Een PlusMaatje heet zo, omdat dit maatjeswerk net iets anders van vrijwilligers vraagt dan regulier maatjeswerk. Van alle maatjes vragen wij dat men stabiel en betrouwbaar is, kan relativeren en communiceren en respect heeft voor anderen. Als PlusMaatje ben je 2 à 3 uur per week of 14 dagen beschikbaar.
Wij bieden training en begeleiding en de goede match vinden wij heel belangrijk.

Er is een tekort aan PlusMaatjes dus we zijn via het Oranjefonds met name op zoek naar VRIJWILLIGERS. Helaas is er voor mensen die hulp nodig hebben een wachtlijst!
Verder dienen hulpvragers (begeleid) zelfstandig te wonen in de gemeente Zwolle.
Wij zetten geen maatjes in in woonvormen of verpleeg-/verzorgingstehuizen.
Als PlusMaatje of Maatje kan iemand ondersteuning bieden of gezelschap voor een bepaalde tijd, meestal een jaar. Als iemand in aanmerking komt voor hulp maken wij graag een afspraak om op huisbezoek te komen.

Omschrijving activiteit
Vrijwillige PlusMaatjes staan klaar voor mensen die door hun ziekte of beperking eenzaam zijn of in een isolement zijn geraakt. Zij benadrukken niet de verschillen, maar hebben contact van mens tot mens. Het gaat hen niet om wat de hulpvrager ‘heeft’, maar om wat je elkaar kunt bieden.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt