Bekijk alle projecten in "EINDHOVEN"

Vrij&VerderMaatje

Organisatie
Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
EINDHOVEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Kom ik in aanmerking voor een Vrij & VerderMaatje?
Woon of verblijf je in de regio Eindhoven en heb je een justitieel (recent) verleden? Of sta je dicht bij iemand die in aanraking is gekomen met justitie, bijvoorbeeld je partner, kind, vader of moeder? Heb je behoefte aan ondersteuning of wil je graag praten met iemand die onafhankelijk is? Neem dan contact op met de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven, dan kijken we samen of je in aanmerking komt voor een Vrij & VerderMaatje.

Mensen met een justitieel verleden kunnen vaak wel wat steun gebruiken bij de laatste stap terug in de maatschappij. Je helpt ze bij het opnieuw opbouwen van een sociaal netwerk. Ook bied je praktische ondersteuning en ga je eventueel mee naar instanties. De hulpvragers zijn vrij of bijna vrij en willen op een positieve wijze verder met hun leven. Het kan gaan om ex-gedetineerden, maar ook om hun partners, kinderen en/of ouders. Daarnaast kun je als Maatje worden ingezet voor hulpvragers vanuit de Woenselse Poort (GGzE) en vorm je een belangrijk onderdeel bij hun resocialisatieproces.

Als Vrij & VerderMaatje:
- heb je affiniteit met mensen die in aanraking zijn geweest met justitie;
- ben je stabiel, geduldig en sociaal vaardig;
0 ben je een jaar lang enkele uren per week of per twee weken inzetbaar..

Omschrijving activiteit
Wat doet de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven?
Wij zorgen voor begeleiding en ondersteuning van onze Maatjes. Er is altijd een professionele coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of moeilijkheden. Verder kunnen al onze Maatjes rekenen op relevante training- en intervisiebijeenkomsten, (reis)kostenvergoeding en een WA- en ongevallenverzekering. Ook organiseren we jaarlijks leuke uitjes en (thema-) bijeenkomsten.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.