Bekijk alle projecten in "DOETINCHEM"

Vriendschappelijk huisbezoek: we komen graag bij je buurten!

Organisatie
Humanitas Tandem Achterhoek
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
DOETINCHEM
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Van aandacht knapt elk mens op. Daarom is er Vriendschappelijk Huisbezoek. Een kopje koffie en een praatje, of gewoon een luisterend oor is vaak al heel fijn. Lijkt het je leuk om mensen thuis te bezoeken en hun wat aandacht te geven? Dan is dit wat voor jou.

Mensen zijn blij met iemand die even tijd voor hen heeft. Je kunt echt iets voor iemand betekenen. Je wordt gekoppeld aan een deelnemer met wie je in elk geval enkele hobby’s of interesses deelt.
Bijna een kwart van alle Nederlanders voelt zich eenzaam. Soms speelt ziekte of ouderdom een rol. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die nu eenmaal niet zo makkelijk contact leggen. Dan bestaat de kans dat mensen eenzaam worden.

De deelnemers aan Vriendschappelijk Huisbezoek willen graag bezoek ontvangen. Gewoon, om eens een praatje te kunnen maken. Mensen zijn blij met iemand die even tijd voor hen heeft. Je kunt echt iets voor iemand betekenen. Je wordt gekoppeld aan een deelnemer met wie je in elk geval enkele hobby’s of interesses deelt.

Herken jij je hierin?
•Je vindt het leuk om met elkaar op te trekken op basis van gelijkwaardigheid - je bent vrijwilliger, geen hulpverlener.
•Je neemt de tijd om samen een vriendschappelijk contact op te bouwen.
•Je hebt de tijd om de deelnemer ongeveer een jaar lang elke week of 2 weken een bezoekje te brengen Overdag, ‘s avonds of in het weekend, net wat je uitkomt.

Wat hebben wij jou te bieden?

Je hoeft geen speciale opleiding of ervaring te hebben voor huisbezoek. We ondersteunen en begeleiden je goed door middel van:
•Een introductietraining
•Individuele ondersteuning
•Bijeenkomsten met andere vrijwilligers om ervaringen uit te
Je hoeft geen speciale opleiding of ervaring te hebben voor huisbezoek. We ondersteunen en begeleiden je goed door middel van:
•Een introductietraining
•Individuele ondersteuning
•Bijeenkomsten met andere vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen
•Een reiskostenvergoeding
•WA- en ongevallenverzekering voor reis- en bezoekperiode

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld aan huis gebonden, voel je je eenzaam of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas.

De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen. Het vriendschappelijk huisbezoek duurt gemiddeld een paar maanden tot een jaar, afhankelijk van de behoefte.

Omschrijving activiteit
Iedereen heeft het nodig gedachten en gevoelens te delen. Daarvoor is Vriendschappelijk Huisbezoek. Voor als het niet lukt om sociale contacten te leggen, of te onderhouden. Of wanneer eenzaamheid op de loer ligt. Onze vrijwilligers kunnen goed luisteren en komen je thuis opzoeken.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.