Bekijk alle projecten in "EINDHOVEN"

Vluchtelingenmentor

Organisatie
Stichting Trudo
Soort project
Maatjes
Mentor
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
EINDHOVEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Als vluchtelingenmentor wordt je een mentor/maatje van iemand die onlangs een verblijfsvergunning heeft gekregen, een statushouder/nieuwkomer genoemd.

Trudo maakt na een zorgvuldige intake een juiste match tussen jou en een nieuwkomer. Je bezoekt deze persoon wekelijks/tweewekelijks, voor de duur van ongeveer een jaar (of langer). Je leer elkaar beter kennen en je ondersteunt de ander bij diverse vragen.
Je krijgt een vrijwilligersvergoeding en je bent verzekerd. Alle nieuwkomers wonen in Eindhoven en wij proberen een match te maken tussen 2 mensen die bij elkaar in de buurt wonen.

Alle statushouders die via Trudo een woning toegewezen krijgen, worden van dit initiatief op de hoogte gebracht. Zij bepalen uiteraard zelf of ze hieraan deelnemen.

Omschrijving activiteit
Trudo hecht veel waarde aan diversiteit. Daarom wijzen we statushouders woningen toe op verschillende plekken verspreid door de stad. Met de steun en hulp van onze Mentoren bieden we statushouders een warm welkom in elke wijk of buurt. De taken van zo’n Mentor zijn grofweg te verdelen in drie categorieën:

het wegwijs maken in de buurt;
hulp bieden bij dagelijkse activiteiten;
begeleiden bij betere integratie in de Nederlandse samenleving.
Dat klinkt als een hele onderneming, maar valt in de praktijk reuze mee. Eigenlijk moet vooral je vooral het hart op de goede plaats hebben, openstaan voor nieuwe mensen en andere culturen, en de weg goed kennen in je eigen stad.

Trudo zorgt voor de juiste match en passende begeleiding. Hierbij werken we samen met onder meer Vluchtelingenwerk Nederland en WIJeindhoven.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.