Bekijk alle projecten in "LANSINGERLAND"

Thuismentor / Huiswerkmaatje

Organisatie
Jong Perspectief
Soort project
Maatjes
Mentor
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
LANSINGERLAND
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Steeds meer jongeren die het op de basisschool hebben weten te redden met de nodige begeleiding staan met knikkende knieën voor de grote overstap naar de middelbare school. Het is te begrijpen, want alles veranderd daar voor een jongere. Waar je jarenlang aan een tafeltje hebt mogen zitten met een boek in je laatje binnen handbereik wordt er nu opeens veel zelfstandigheid van een jongere verwacht.
Maar wat nu als je moeite hebt met organiseren, plannen, sociaal niet zo sterk in je schoenen staat, waar één van je ouders langdurig ziek is of bijvoorbeeld wanneer je ouders je niet kunnen ondersteunen of zelf de Nederlandse taal weinig beheersen.
Dan is het heel fijn als er een mentor is die je helpt met de overstap van groep 8 naar de middelbare school.
Stichting Jong Perspectief koppelt een jongeren aan een thuismentor die wekelijks 1,5 uur bij de jongere thuis op bezoek komt. Deze ondersteuning kan 1,5 jaar duren. Je helpt met schoolwerk, bevordert het contact tussen ouder en school. Biedt een luisterend oor en ondersteunt het kind bij wat hij/zij nodig heeft om zijn/haar kansen op school en in het leven te vergroten. Je bouwt samen een band op.

Alle thuismentoren worden getraind, voordat ze gekoppeld worden aan een jongere.
Wij ondersteunen de vrijwilligers gedurende de koppeling dmv. intervisie avonden, thema avonden en persoonlijk contact.
Jong Perspectief werkt volgens de landelijke formule van Schools cool.

Heb je vragen of interesse, dan horen we het graag! Juist ook in deze corona tijd zijn wij hard op zoek naar thuismentoren.

Wij werken via de formule van School’s Cool

Jongeren kunnen aangemeld worden voor ons project via hun basisschool.
Wanneer hier vragen over zijn kun je altijd persoonlijk contact met ons opnemen.

Omschrijving activiteit
Maak jij het verschil in het leven van een brugklasser, waardoor het zekerder, zelfstandiger en positiever in het leven komt te staan?

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.