Bekijk alle projecten in "OUDER-AMSTEL"

Thuis in Duivendrecht

Organisatie
Stichting Coherente
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
OUDER-AMSTEL
Leeftijd doelgroep
Ouderen

Bent u 75 jaar of ouder, woont u in Duivendrecht en mist u contact en verbinding met mensen in uw buurt? We brengen u graag in contact met betrokken buurtbewoners die het fijn vinden om iets met u (of voor u) te doen.

Woon je in Duivendrecht? En maak je graag verschil in het leven van een oudere (75+) die zich regelmatig eenzaam voelt en bij jou in de buurt woont? Voor een aantal senioren in Duivendrecht zijn we op zoek naar meerdere fijne buurtbewoners. Buren die je kunt bellen, die af en toe met je meegaan naar buiten, met wie je een praatje kunt maken of een goed gesprek kunt hebben, die samen met je boodschappen willen doen of een klein klusje aan kunnen pakken, enzovoort. Met het geven van persoonlijke aandacht op regelmatig basis maak je écht een groot verschil. Dat begint al met elkaar groeten, vanaf nu. Wil je meer? We komen graag met je in contact!.

Omschrijving activiteit
Het project 'Thuis in Duivendrecht' richt zich op het organiseren van een duurzaam buurtnetwerk rond eenzame ouderen (75+) in Duivendrecht. Door contact en persoonlijke aandacht (en soms ook praktische hulp en ondersteuning) ontstaat weer verbinding, waardoor gevoelens van eenzaamheid afnemen. De opzet is dat meerdere buurtbewoners betrokken zijn bij de oudere, zodat er wekelijks verschillende contactmomenten zijn met de oudere buurtbewoner. Thuis in Duivendrecht is een van de projecten in de aanpak van eenzaamheid in Ouder-Amstel.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.