Bekijk alle projecten in "ENSCHEDE"

Tandem

Organisatie
Humanitas Twente
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ENSCHEDE
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Over de mensen waar je het voor doet
Bij Humanitas Twente Tandem ondersteunen we volwassenen die zich eenzaam voelen. Mensen die een sociaal netwerk willen opbouwen en meer willen ondernemen. We ondersteunen iedereen ongeacht levensverhaal of leefomstandigheden. Voorwaarde is dat mensen gemotiveerd zijn om stappen te zetten. De deelnemers zijn 25 jaar of ouder.

Over ons
Humanitas Twente is onderdeel van Humanitas Nederland: een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Onze 560 vrijwilligers ondersteunen mensen in heel Twente. Ze ondersteunen bij zaken als financiële thuisadministratie, opvoeding, eenzaamheid en opgroeien. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente!

Een jaar lang heb je wekelijks contact met iemand die bij jou past, bij jou in de buurt. Samen werk je aan het opbouwen van zelfvertrouwen en een sociaal netwerk. Elke Tandem-deelnemer is anders, dus elk traject ziet er anders uit. Samen met jouw deelnemer ga je op zoek naar wat nodig is, zodat iemand na een jaar vol vertrouwen weer verder kan.

We zoeken vrijwilligers die:
- 2 á 3 uur per week beschikbaar zijn
- Goed kunnen luisteren en anderen kunnen motiveren
- Bereid zijn om zich een jaar lang in te zetten voor een ander

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers! Bij Humanitas Twente bieden we:
- Een nieuwe, leerzame uitdaging
- Een mooie manier om je vrije tijd te besteden
- (Werk)ervaring opdoen in een gezellige organisatie
- Professionele begeleiding én training waar je een certificaat voor krijgt
- Contact met andere vrijwilligers
- Reiskostenvergoeding en WA-verzekering.

Omschrijving activiteit
Als vrijwilliger bij Tandem ondersteun je volwassenen die zich om welke reden dan ook geïsoleerd voelen. Een jaar lang heb je wekelijks contact om zelfvertrouwen op te bouwen en te werken aan een sociaal netwerk. Elke Tandem-deelnemer is anders, dus elk traject ziet er anders uit. Samen met jouw deelnemer ga je op zoek naar wat nodig is, zodat iemand na een jaar vol vertrouwen weer verder kan.

“Ik leefde voor mijn gezin, dat was alles wat ik had. Vriendschappen hielden geen stand en ik had geen interesses meer. Na de hulp van de vrijwilliger gaat het nu weer goed met me. Ik heb geleerd hoe ik contact kan maken.” – Sharona, deelnemer Tandem.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.