Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

Taalmentor middelbare scholier

Organisatie
Taal Doet Meer
Soort project
Mentor
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Jongeren

Door jouw inzet draag je er aan bij dat taal geen barrière meer vormt voor de schoolontwikkeling van een kind. Taalvaardigheid en leesplezier is onmisbaar voor een goede voortgang op de middelbare school en om later mee te kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, een baan te vinden, je bankzaken te doen of je huiswerk te maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal doet meer collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen.

Omschrijving activiteit
Wat doe je als Taalmentor?
Het project Taalmentoraten richt zich op jongeren bij wie de taalbeheersing een belemmering vormt in de schoolontwikkeling. Als taalmentor begeleid je wekelijks individueel een Utrechtse middelbare scholier uit een anderstalig gezin. Na het volgen van een introductiecursus, start je met het begeleiden van een jongere (pupil). Deze begeleiding focust zich op het vergroten van leesplezier en taalvaardigheid door op een laagdrempelige en plezierige manier aan de slag te gaan met taal. Bijvoorbeeld door samen een boek te lezen, taalspellen te doen of naar de bibliotheek te gaan. Je gaat wekelijks op huisbezoek en hebt waar nodig contact met de school. Daarnaast word je begeleid door een vrijwillige mentorcoördinator waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang, het contact met je pupil en jouw eigen ontwikkeling als taalmentor.

Wat heb jij in huis?
- Je hebt affiniteit met jongeren, taal en culturen,
- Je houdt van taal en bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen;
- Je staat open voor nieuwe ontmoetingen;
- Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar;
- Je bent zo’n twee uur per week beschikbaar;
- Je bent bereid om je voor een vaste periode van een schooljaar (september tot juli) te committeren;
- Je bent bereid je te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt