Bekijk alle projecten in "ARNHEM"

Taalmaatje Arnhem

Organisatie
Vrijwilligerscentrale Arnhem
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ARNHEM
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Als taalmaatje word je gekoppeld aan iemand die zijn/haar Nederlands wil verbeteren. In een ongedwongen sfeer leert de anderstalige op een vanzelfsprekende manier de Nederlandse taal gebruiken. Denk aan het maken van een wandeling, een bezoek brengen aan de bibliotheek, of huiswerkondersteuning bij de taalles. Niet alleen de anderstalige heeft hier baat bij, maar jij als taalmaatje leert zo iets over andere culturen. Er wordt gewerkt met een Taalplan waarin de leervraag van de anderstalige wordt genoteerd. Tussentijdse evaluaties helpen om de leervraag en het doel scherp te houden. Heb je twee à drie uur beschikbaar per week, meld je dan aan! We maken een zorgvuldige koppeling op basis van wederzijdse interesses en beschikbaarheid.

Zoek je een taalmaatje om meer Nederlands te spreken, je huiswerk te oefenen of meer te leren over de Nederlandse samenleving? Neem gerust contact met ons op!

Omschrijving activiteit
Het project Taalmaatjes is opgezet omdat veel anderstaligen behoefte hebben om in informele sfeer hun Nederlandse taalvaardigheid te verbeteren. Vrijwilligerscentrale Arnhem (VWC Arnhem) brengt met het project Taalmaatjes anderstaligen in contact met geïnteresseerde vrijwilligers. Na kennismaking en koppeling maakt een koppel zelfstandig afspraken en gaan gedurende een jaar wekelijks contact aan met elkaar. Wat er besproken of behandeld wordt, wordt onderling bepaald en vastgelegd in het taalplan. De wekelijkse contactmomenten zijn vrij in te vullen, als er maar veel Nederlands gesproken wordt ;-)

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt