Bekijk alle projecten in "TILBURG"

Steuntje in de rug voor een ouder bij opgroeien kinderen (R-Newt Kids Thuis)

Organisatie
Stichting ContourdeTwern
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
TILBURG
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

De vrijwilligers van R-Newt Kids Thuis die ingezet worden als maatje voor een ouder zijn ervaren ouders, die gedurende ongeveer een jaar (meestal) wekelijks bij een gezin (met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar) op bezoek komen om persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug te bieden. Ook kunnen zij helpen contact met andere ouders te leggen, zodat ervaringen over opvoeden en het gezinsleven uitgewisseld worden.

De vrijwilligers krijgen vooraf een training, zodat ze gezinnen goed voorbereid kunnen ondersteunen. Ze worden begeleid door een beroepskracht die ook regelmatig themabijeenkomsten organiseert, waardoor de vrijwilligers kunnen groeien in hun werk. Vrijwilligers ontvangen een onkostenvergoeding voor de gemaakte kosten. Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplichting.

R-Newt Kids Thuis ondersteunt (onder andere) ouders bij het opgroeien van hun kinderen. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan gezinnen met minimaal één kind in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De gezinnen geven zelf aan op welke gebieden zij steun wensen: hun vragen staan centraal. Middels de inzet van vrijwilligers wordt geprobeerd het zelfvertrouwen van ouders te vergroten en hun sociale relaties te versterken.

Omschrijving activiteit
Doe ik het wel goed als ouder? Waarom luistert mijn kind soms zo slecht? Hoe krijg ik de sfeer thuis weer gezellig? Soms is het fijn om daarover met een ander van gedachte te kunnen wisselen. Met een andere ouder, die weet wat je bedoelt en voelt.

Ben jij die ervaren ouder en wil jij een luisterend oor bieden? Meld je dan aan als vrijwilliger.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt