Bekijk alle projecten in "ETTEN-LEUR"

Steunouder Etten-Leur

Organisatie
Stichting Steunouder Nederland
Soort project
Maatjes
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ETTEN-LEUR
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Je wilt zelf voor je kind(eren) zorgen maar soms is dat lastig. Zo nu en dan heb je even rust nodig, maar je hebt in je omgeving niemand die dat kan bieden. Een steunouder kan jouw kind een of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden en aandacht geven. Dat kan een gezin zijn, een echtpaar, een alleenstaande of een ‘opa of oma’ met ruimte in hun huis, leven en hart. We kijken samen met ouders waar het kind het beste bij gebaat is en waarbij je je als ouder het prettigst voelt.
Een steunouder biedt praktische en emotionele steun. Je kunt als ouder de zorg voor je kind delen met de steunouder. Voor jouw kind is het fijn om even ergens anders te zijn en nieuwe ervaringen op te doen.

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Soms kan een ouder daar wel wat helpende handen bij gebruiken. Heb jij tijd en ruimte om aan een of meer kinderen een of twee dagdelen per week een gastvrij thuis te bieden zodat een ouder even op adem kan komen? Meld je dan aan als steunouder!.

Omschrijving activiteit
Sommige ouders kunnen de verzorging en opvoeding van hun kind(eren) (tijdelijk) moeilijk alleen aan en beschikken niet over mensen in hun omgeving waarop zij beroep kunnen doen. Steunouders geven een plekje in hun huis aan een kind en helpen daarmee het gezin om de stress te beperken of terug te dringen. Het gaat om gezinnen die door omstandigheden een helpende hand kunnen gebruiken. Een steuntje in de rug voor ouders door een gastvrij thuis te bieden aan hun kind.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.